💦 Το νερό μπορεί να μπει στη διατροφή του βρέφους με την εισαγωγή των στερεών τροφών, ιδανικά στους έξι μήνες ζωής.
💦 Στα βρέφη ξεκινήστε την προσφορά μικρών ποσοτήτων νερού κατά τη διάρκεια ή εκτός γευμάτων ως εξάσκηση. Ιδανικά χρησιμοποιήστε ένα μικρό, ανοιχτό ποτηράκι με σκληρό στόμιο. Αρχικά κρατήστε το ποτηράκι και φέρτε το σιγά σιγά προς  τα χείλη του παιδιού, μέχρι να εξασκηθεί αρκετά ώστε να  μπορεί να πιάσει μόνο του το ποτηράκι και να πιεί μόνο του. Επίσης, για να βοηθήσετε το μικρό σας να εξασκηθεί, μπορείτε να πίνετε εναλλάξ από το ποτηράκι του. Η κατάποση του νερού είναι αρκετά δύσκολη για το βρέφος, γιατί απαιτεί γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις της γλώσσας και των μυών. Είναι αναμενόμενο στις πρώτες προσπάθειες τα παιδιά να φτύσουν, να βήξουν ή να χύσουν το νερό. Επίσης, μπορεί να βραχούν γύρω από το στόμα και το νερό να τρέξει εξωτερικά στον λαιμό και να βρέξει τα ρούχα τους. Ιδιαίτερα τις κρύες μέρες του χειμώνα, όλο αυτό μπορεί να τους προκαλέσει μια άσχημη αίσθηση, κυρίως αν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και δεν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουν ρούχα. Μια χρήσιμη εναλλακτική είναι το ποτηράκι με καλαμάκι.
💦 Μην προσφέρετε νερό με το μπιμπερό, γιατί ευνοείται η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού και ταυτόχρονα δεν καλλιεργούνται οι στοματικές δεξιότητες του μωρού.
💦 Μην ανησυχείτε αν το παιδί σας λαμβάνει μικρές ποσότητες νερού. Έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τη δίψα του. Μην ξεχνάτε ότι το γάλα κατέχει την πιο σημαντική θέση όσον αφορά στα υγρά μέχρι το έτος.
💦 Δώστε στο μικρό σας το νερό που χρησιμοποιείτε οι ίδιοι. Μπορείτε να δώσετε νερό βρύσης (με φίλτρο ή χωρίς), εκτός και αν υπάρχουν επισημάνσεις πως το νερό της περιοχής σας δεν είναι πόσιμο. Στην περίπτωση αυτή προτιμήστε το εμφιαλωμένο, ιδανικά σε γυάλινο μπουκάλι.
💦 Φροντίστε τα παιδιά που ασκούνται να έχουν μαζί τους διαθέσιμο νερό.
💦 Προσφέρετε νερό συχνά στο παιδί σας το καλοκαίρι, κυρίως όταν υπάρχει υγρασία, ώστε να μην αφυδατωθεί.
💦 Παιδιά τα οποία είναι δραστήρια και ενεργά και παρουσιάζουν άφθονη ούρηση, δεν έχουν αφυδάτωση.

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: