Εκφράστε μας ελεύθερα τις απορίες και τις ανησυχίες σας, λάβετε τις απαντήσεις μας και διευρύνετε τις γνώσεις σας, πάνω στην Παιδιατρική, την Ομοιοπαθητική και την Διατροφή. Στόχος μας η άμεση και άρτια ενημέρωσή σας!

Συχνές ερωτήσεις επισκεπτών μας

 • Πυρετός: φίλος ή εχθρός;

  Ασφαλώς δεν είναι φίλος μας, αλλά μη νομίζετε πως είναι και εχθρός μας! Εχθρός δεν είναι ο πυρετός, αλλά η αιτία που τον προκαλεί. Ο πυρετός αποτελεί το συχνότερο σύμπτωμα στην παιδιατρική πράξη. Πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού που ελέγχεται από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, απέναντι σε διάφορους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες που σχετίζονται με την φλεγμονή.

  Δείτε περισσότερα…
 • Το παιδί μου έχει φύσημα στην καρδιά, πρέπει να ανησυχώ;

  Προσοχή! Το φύσημα δεν είναι νόσος, αλλά απλά ένας ήχος ο οποίος παράγεται κατά την κυκλοφορία του αίματος στα καρδιακά διαμερίσματα, τα αγγεία και τις βαλβίδες της καρδιάς. Αποτελεί ένα πολύ συχνό ακροαστικό εύρημα στα παιδιά και συνήθως δεν επηρεάζει την υγεία τους. Τα καρδιακά φυσήματα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: αθώο ή λειτουργικό και παθολογικό ή οργανικό.

  Δείτε περισσότερα…
 • Ποιό είναι το ιδανικό βάρος για το μωρό μου;

  Το βάρος ενός μωρού εξαρτάται τόσο από τη διατροφή του, όσο από το βάρος γέννησης, αλλά και τη σωματική διάπλαση των γονέων. Διάφοροι εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδειγμα μία ίωση, μπορούν να επηρρεάσουν αρνητικά τη λήψη βάρους

  Δείτε περισσότερα…
 • Σε τι οφείλεται η συχνή ρινορραγία στα παιδιά;

  Τα πιο συχνά αίτια ρινορραγίας στα παιδιά είναι ο τραυματισμός του βλεννογόνου της μύτης είτε από χτύπημα, είτε από σκάλισμα με το δάχτυλο, η ύπαρξη ξένου σώματος και το έντονο φύσημα της μύτης. Καλό είναι βέβαια να γνωρίζετε, ότι οι περισσότερες ρινορραγίες στα παιδιά σταματούν μόνες τους σε λίγα λεπτά χωρίς να χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη ιατρική παρέμβαση.

  Δείτε περισσότερα…
 • Πως μπορώ να πείσω το παιδί μου να καταναλώσει φρούτα και λαχανικά;

  Παρόλο που τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στην χαμηλότερη κλίμακα όσον αφορά στις προτιμήσεις των παιδιών, η μοναδική τους θρεπτική αξία, «επιβάλλει» στους γονείς να βρουν διάφορους έξυπνους τρόπους, ώστε τα παιδιά τους να τα αγαπήσουν. Τοποθετήστε διαθέσιμα πλυμένα φρούτα και λαχανικά σε μέρη που να τα βλέπουν τα παιδιά. Επίσης, για να αυξήσετε την κατανάλωσή τους στα κύρια γεύματα από τα μικρά σας, προσθέστε τα στα φαγητά που τους αρέσουν.

  Δείτε περισσότερα…

Ρωτήστε μας