🐬👉 Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία πέρα από την οποία επιτρέπεται το μπάνιο στα βρέφη. Προτίμησε απλά η πρώτη ουσιαστική επαφή του μωρού με το νερό να γίνει μετά τους 3-4 μήνες ζωής, αφού έχει αποκτήσει πλήρη έλεγχο της κεφαλής. Πριν την ηλικία αυτή μπορείς να βρέξεις τα ποδαράκια του στο νερό χωρίς πρόβλημα.

▶️ Συστάσεις από την πλευρά μου για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα:
🐚 Απόφυγε την έξοδο τις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας (12 μ.μ. – 6 μ.μ.)
🐚 Προτίμησε καθαρές και ήρεμες θάλασσες.
🐚 Φρόντισε το μικρό σου να είναι χορτάτο και ξεκούραστο πριν την έξοδό σας για την παραλία, ώστε να είναι ευδιάθετο και να απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την όλη διαδικασία.
🐚 Να γνωρίζεις ότι η χρήση αντηλιακού δεν συστήνεται τις μη ζεστές ώρες και δεν επιτρέπεται σε βρέφη κάτω των 6 μηνών.
🐚 Για να μην τρομάξει, φέρε το μωρό σταδιακά σε επαφή με το νερό. Βρέξε σιγά σιγά τα ποδαράκια του, μιλώντας του γλυκά και δείχνοντάς του συνεχώς την παρουσία σου δίπλα του. Έπειτα, όταν βυθίσεις το κορμάκι του εξολοκλήρου στο νερό, κράτησέ το σταθερά από τις μασχάλες, φροντίζοντας ώστε το προσωπάκι του να αντικρίζει το δικό σου, για να αισθάνεται ασφάλεια.
🐚 Εάν το μικρό σου τρομάξει ή δεν θέλει να μπει στο νερό, μην επιμείνεις. Το κάθε παιδί χρειάζεται τον χρόνο του για να προσαρμοστεί.
🐚 Ξεκίνησε με 10-15′ και αύξησε σταδιακά τον χρόνο επαφής με το νερό, ανάλογα με τις αντοχές και την επιθυμία του μικρού σου.

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: