Το νερό δεν είναι ποτέ ασφαλές για τα παιδιά, διότι μπορούν να πνιγούν ακόμα και σε πολύ ρηχά νερά, βάθους λίγων εκατοστών. Οι λόγοι είναι πολύ απλοί:

  1. Τα παιδιά δεν έχουν καμία αίσθηση του κινδύνου, από τη στιγμή που το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι να ανακαλύψουν τον κόσμο που τα περιβάλλει.
  2. Οι κινητικές τους δεξιότητες δεν είναι του επιπέδου των ενηλίκων (μπορούν πιο εύκολα να γλιστρήσουν και να πέσουν).
  3. Όταν καταπιούν νερό τρομάζουν εύκολα και αδυνατούν να διαχειριστούν την όλη κατάσταση, καθώς και να καλέσουν βοήθεια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκτήσετε φοβία απέναντι στο νερό, αλλά να γνωρίζετε ποιο είναι το κλειδί για την ασφάλεια των παιδιών: η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ.

  • Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν μόνα τους στην πισίνα.
    – Μην κοιτάτε το κινητό, όταν τα παιδιά σας παίζουν στην ακροθαλασσιά, αρκούν λίγα δευτερόλεπτα για να χάσετε ό,τι περισσότερο αγαπάτε. Θα ενημερωθείτε στη συνέχεια για τα νέα της ημέρας.
  • Προτιμήστε παραλίες με ναυαγοσώστη.
  • Τα σωσίβια και τα μπρατσάκια δεν εξασφαλίζουν την απόλυτη ασφάλεια των παιδιών. Η φυσική σας παρουσία είναι απαραίτητη.
  • Πηγαίνετε τα μικρά σας σε μαθήματα κολύμβησης.

Δεν πρέπει να βιώνετε με άγχος την ασφάλεια των παιδιών σας, αλλά να αποκτήσετε τις στοιχειώδεις γνώσεις για να αποτρέψετε το χειρότερο. Κάποιες φορές ένα άρθρο, μία ανάρτηση, μία συμβουλή..μπορεί να.. σώσει ζωές!

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: