(Δημοσίευση στο περιοδικό Αbout, Δεκέμβριος 2015)

Πόσα και πόσα βράδια, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, έχετε περάσει πάνω από το προσκεφάλι του άρρωστου μικρού σας.. Λιώνει η καρδιά σας να το βλέπετε καταβεβλημένο, να ψήνεται στον πυρετό ή να βασανίζεται από τον βήχα ή τους εμέτους.. Και εκείνη τη στιγμή, θα δίνατε οτιδήποτε για να το δείτε να συνέλθει γρήγορα και να ξαναγίνει το μικρό διαβολάκι που τόσο καλά γνωρίζετε και αγαπάτε.. Αγαπητοί γονείς, υπάρχει λύση.. και ονομάζεται Ομοιοπαθητική!
Η Ομοιοπαθητική είναι ένα επιστημονικό θεραπευτικό σύστημα, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση του οργανισμού και την αποκατάσταση της διαταραγμένης του υγείας, μέσω της κινητοποίησης του αμυντικού μηχανισμού του ίδιου του οργανισμού.
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται από φυτά, ορυκτά άλατα και ζωικές ουσίες και δρουν ενεργειακά, μέσω μιας διαδικασίας διαδοχικών αραιώσεων και δονήσεων του αρχικού διαλύματος της συγκεκριμένης ουσίας. Όπως αντιλαμβάνεστε, η αναγκαία συγκέντρωση του φαρμάκου στον οργανισμό είναι απειροελάχιστη και κατ’επέκταση δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα καμία παρενέργεια ή να προκαλέσει εθισμό ακόμα και στον ευαίσθητο οργανισμό του παιδιού σας. Άλλωστε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνονται με ασφάλεια στα παιδιά, όχι μόνο μετά την γέννησή τους, αλλά και στο έμβρυο μέσω της μητέρας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Λάβετε υπόψη, πως όταν θα επισκεφθείτε για πρώτη φορά τον Ομοιοπαθητικό Παιδίατρο για να βελτιώσετε την υγεία του μικρού σας, θα πρέπει να έχετε στην διάθεσή σας τουλάχιστον μία ώρα. Ο Ομοιοπαθητικός θα προσπαθήσει να συλλέξει πληροφορίες για το παιδί σας κάνοντάς σας διάφορες ερωτήσεις, από το ποια θέση προτιμά στον ύπνο έως το πώς εσείς σκιαγραφείτε τον χαρακτήρα του. Κι αυτό, γιατί τα κατάλληλα ομοιοπαθητικά φάρμακα που πρέπει να λάβει ένας οργανισμός προκύπτουν από ένα πλήρες ιστορικό, το οποίο περιέχει τόσο τα σωματικά του συμπτώματα, όσο και πληροφορίες πάνω στις διανοητικές και ψυχικές λειτουργίες του. Άρα, δύο παιδιά με το ίδιο σύμπτωμα δεν αποκλείεται να χρειαστούν διαφορετικό ομοιοπαθητικό φάρμακο.
Τα παιδιά, τα οποία συνήθως δεν παρουσιάζουν χρόνια προβλήματα, θεωρούνται οι καλύτεροι ομοιοπαθητικοί ασθενείς, από τη στιγμή που ο οργανισμός τους ενισχύεται εύκολα και γρήγορα, ως «παρθένος» που είναι. Μέσω της ομοιοπαθητικής αγωγής, ο οργανισμός του παιδιού αποκτά την ικανότητα να «θωρακίζεται» μόνος του από τις λοιμώξεις. Κατά συνέπεια, τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και αποφεύγεται η συχνή χρήση φαρμάκων, όπως πχ η κορτιζόνη ή τα αντιβιοτικά.
Έπειτα από το παιδί σας, το οποίο δικαιούται σίγουρα την προτεραιότητα που θα του δώσετε, καλό θα ήταν να βρείτε την ευκαιρία να ενισχύσετε ομοιοπαθητικά και τον δικό σας οργανισμό. Ο υγιής οργανισμός των γονέων συνεπάγεται καλύτερες σωματικές και ψυχικές αντοχές, απαραίτητες για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της καθημερινότητας με τα… νάζια και τις επιμονές του μικρού σας!
Εν τέλει θα πρέπει να τονίσουμε πως η Ομοιοπαθητική, όπως και οποιαδήποτε άλλη θεραπευτική Ιατρική, έχει και αυτή τα όρια της. Παρ’ όλα αυτά, η αποτελεσματικότητά της αναγνωρίζεται σήμερα από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Έγκειται στον Ομοιοπαθητικό σας να διακρίνει τα όρια και να κάνει με συνείδηση ό,τι θεωρεί το καλύτερο για το παιδί σας. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η Ιατρική, Ομοιοπαθητική ή συμβατική, έχει πάντα έναν και μοναδικό στόχο, το όφελος του ασθενή.

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: