Τρόποι προστασίας 
● Ντύσε το παιδί με μακρύ παντελόνι, κάλτσες, κλειστά παπούτσια και ένα ελαφρύ μακρυμάνικο μπλουζάκι τις επικίνδυνες ώρες.
● Ανεμιστήρες, σήτες, ηλεκτρικές ρακέτες και φωτιστικές συσκευές αποτελούν ασφαλείς και αποτελεσματικούς τρόπους προστασίας.
● Απόφυγε προϊόντα υγιεινής με έντονα αρώματα.
● Να αποφεύγονται βόλτες σε μέρη όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, ιδίως στη δύση του ηλίου.
● Φυσικά αντικουνουπικά λ.χ. με σιτρονέλα, γεράνια, μέντα κτλ. θεωρούνται ασφαλή, αλλά η δράση τους διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα.
● Αντικουνουπικά με πρόσθετες ουσίες (λ.χ. DEET, αιθέρια έλαια ευκαλύπτου κτλ.) πρέπει να χρησιμοποιούνται πιο προσεκτικά, καθώς και σε μεγαλύτερες ηλικίες (μετά τα 2 έτη τουλάχιστον).
● Φιδάκια, ταμπλέτες και αρωματικά κεριά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε ανοιχτό χώρο και όχι κοντά στα παιδιά.
● Βραχιολάκια με χημικές ουσίες και συσκευές με υπερήχους δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά.

Τοπική εφαρμογή αντικουνουπικού
• Φρόντισε να ακολουθείς πιστά τις αναγραφόμενες οδηγίες στη συσκευασία για την εφαρμογή του αντικουνουπικού.
• Αν είναι σε σπρέι, εφάρμοσέ το σε ανοιχτό χώρο ώστε να μην το εισπνεύσει το παιδί.
• Εφάρμοσε το προϊόν μόνο σε εκτεθειμένο δέρμα (όχι κάτω από ρούχα).
• Μην το βάζεις όπου υπάρχουν αμυχές, πληγές και εξανθήματα.
• Τα μικρά παιδιά καλό είναι να μην εφαρμόζουν μόνα τους το αντικουνουπικό. Εφάρμοσέ το πρώτα στα χέρια σου και στη συνέχεια άλειψε το παιδί, αποφεύγοντας παλάμες και δάχτυλα, ώστε να μην το φέρει σε επαφή με μάτια και στόμα.
• Όταν το παιδί επιστρέψει στο σπίτι, πλύνε καλά το δέρμα του με νερό και σαπούνι, καθώς και τα ρούχα του πριν ξαναχρησιμοποιηθούν.
• Μην χρησιμοποιείς προϊόντα που συνδυάζουν αντικουνουπικό με αντηλιακό. Η επαναλαμβανόμενη χρήση αντηλιακού εκθέτει το παιδί σε υπερβολικές ποσότητες αντικουνουπικού.

Εάν το παιδί σου εμφανίσει κάποια αντίδραση μετά την εφαρμογή του αντικουνουπικού (λ.χ. τοπικό εξάνθημα), σταμάτησε την εφαρμογή του προϊόντος, πλύνε καλά το δέρμα του με νερό και σαπούνι και απευθύνσου στον γιατρό.

 

 

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: