Δεν υπάρχει κάποια κάθετη απάντηση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Σημαντικό είναι να έχετε κάποιες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, ώστε να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στη συνέχεια να επιλέξετε, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μωρού σας.

Προσωπικά προτιμώ τα φορμάκια χωρίς πατούσες για τους εξής λόγους:

  • Κατά τους πρώτους μήνες ζωής, επειδή το μωρό μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς, οι γονείς τις περισσότερες φορές αγοράζουν άνετα φορμάκια, ίσως και λίγο μεγαλύτερα από το κανονικό μέγεθος. Μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν όμως το βρέφος ξεκινάει να μπουσουλάει και να μετακινείται στον χώρο, ένα μεγάλο σε μέγεθος φορμάκι περισσεύει στα κάτω άκρα και άρα δυσκολεύει την κίνησή του.
  • Yπάρχουν μωρά που το ένα τους ποδαράκι είναι κάπως πιο μεγάλο ή πιο μακρύ σε σχέση με το άλλο. Στην περίπτωση αυτή, ενώ το φορμάκι μπορεί να έχει το κατάλληλο μέγεθος για το υπόλοιπο σώμα, είναι στενό και αναγκάζει σε κάμψη την πατούσα και τα δάχτυλα, εξασκώντας πίεση στις αναπτυσσόμενες δομές των κάτω άκρων.
  • Ένα μακρυμάνικο φορμάκι χωρίς πατούσες ικανοποιεί την ανάγκη του παιδιού να μείνει χωρίς κάλτσες, εάν οι πατούσες του ζεσταίνονται και ιδρώνουν, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το σώμα του ζεστό.

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: