Καλό είναι το παιδάκι σας να περάσει από το μπιμπερό στο ποτήρι για όλα τα υγρά που του προσφέρονται (γάλα, νερό) κοντά στους 12 μήνες ζωής και όχι αργότερα από την ηλικία των 18 μηνών.
Εξάλλου, η παρατεταμένη χρήση του μπιμπερό μπορεί να οδηγήσει σε ορθοδοντικά προβλήματα, προβλήματα στην ανάπτυξη του λόγου, καθώς και σε εμφάνιση τερηδόνας.
Η προσφορά νερού μπορεί να ξεκινήσει από τον 6ο μήνα ζωής, με την εισαγωγή των στερεών τροφών, και μπορεί να γίνει από την αρχή στο κατάλληλο ποτηράκι. Μπορεί το μικρό σας αρχικά να δυσκολεύεται να πιει από το ποτήρι χύνοντας το νερό, αλλά θα δείτε ότι σε διάστημα λίγων μηνών θα μπορέσει να το διαχειριστεί άνετα!

Πώς μπορεί να γίνει ομαλά η μετάβαση από το μπιμπερό στο ποτήρι;

  • Άρχισε να αντικαθιστάς σταδιακά με το ποτήρι τα γεύματα του μπιμπερό, ξεκινώντας από τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αφήνοντας τελευταία τα νυχτερινά γεύματα, όπου η διαχείρισή τους είναι πιο δύσκολη από το παιδί.
  • Παρόλο που τα ποτηράκια με ρύγχος χρησιμοποιούνται συχνά κατά τη μετάβαση από το μπιμπερό στο ποτήρι, μειονεκτούν απέναντι στα ποτηράκια με καλαμάκι. Βέβαια, τα ιδανικά ποτηράκια γενικά είναι τα απλά ανοιχτά ποτηράκια με σκληρό στόμιο, οπότε σας προτείνω, αν δεν έχετε ξεκινήσει με αυτά να δίνετε το νερό κατά την έναρξη των στερεών τροφών, να κάνετε άμεσα τη μετάβαση.
  • Επαίνεσε και ενθάρρυνε το μικρό σου, κάθε φορά που χρησιμοποιεί το ποτήρι του.
  • Εξήγησέ του με όμορφο και κατανοητό τρόπο για το ίδιο πως είναι ήδη μεγάλο ηλικιακά για να πιει από το μπιμπερό, και φρόντισε να απομακρύνεις το μπιμπερό, φυλάσσοντάς το σε μία θέση μακριά από το οπτικό του πεδίο.
  • Όταν το μικρό σου επιμένει στο να πιει από το μπιμπερό, αξιολόγησε τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται: εάν διψάει δώσε του νερό σε ένα ποτηράκι, εάν θέλει την προσοχή σου χάρισέ του την αγκαλιά και τα φιλιά σου, εάν βαριέται αφιέρωσέ του χρόνο για να παίξετε μαζί!

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: