Είναι γνωστή η σχέση μεταξύ ανάπτυξης τερηδόνας και λήψης ζυμώσιμων υδατανθράκων. Η ζάχαρη είναι η πιο διαδεδομένη και συχνή πηγή αυτών στην καθημερινή δίαιτα. Οι τροφές μας περιέχουν σάκχαρα που προκαλούν βλάβες στα δόντια εξαιτίας του σχηματισμού της οδοντικής πλάκας η οποία παραμένει στον φραγμό σε περίπτωση πλημελούς βουρτσίσματος. Επειδή είναι πρακτικά ανεφάρμοστο ένα παιδί να αποτραπεί πλήρως από το να καταναλώσει τροφές και υγρά που περιέχουν ζάχαρη, πολύ σημαντικό είναι να δοθούν κάποιες πρακτικές συμβουλές στους γονείς, δηλαδή:
– Τα παιδιά καλό είναι να αποφεύγουν την πρόσληψη σακχαρωδών τροφών ή αναψυκτικών.
– Προτιμάται η κατανάλωση των παραπάνω κατά τη διάρκεια του γεύματος ή ως επιδόρπιο και όχι μεταξύ των γευμάτων.
– Μετά τη λήψη σακχάρων καλό είναι τα παιδιά να ξεπλένουν άμεσα με νερό τη στοματική κοιλότητα και στη συνέχεια, έπειτα από τουλάχιστον 30’, να πλένουν τα δόντια τους με την οδοντόβουρτσα.
– Χυμοί και αναψυκτικά προτιμότερο είναι να καταναλώνονται με καλαμάκι.
– Χορηγήστε σε μπιμπερό μόνο το νερό ή το γάλα. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεται η λήψη γάλακτος με μπιμπερό κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.
– Αποφεύγετε το βούτηγμα της πιπίλας στη ζάχαρη ή στο μέλι.
– Χρησιμοποιήστε στη διατροφή του παιδιού σας σκληρά φρούτα και λαχανικά, το μάσημα των οποίων προσφέρει ευεργετικό μασάζ στα ούλα.

 

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: