Στα πρώτα βήματα του παιδιού με τον αθλητισμό, οι γονείς δίνουν σημασία μόνο στο να λαμβάνει χαρά και ικανοποίηση, κάνοντας αυτό που τόσο αγαπά. Καθώς όμως σταδιακά η απόδοση και παράλληλα οι στόχοι του μικρού αθλητή ανεβαίνουν, γεμίζοντάς τους όνειρα και συγκινήσεις, συνειδητοποιούν ότι υποχρεούνται να στηρίξουν το παιδί τους ολοκληρωτικά, στο πάθος του αυτό για το άθλημα που έχει επιλέξει. Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε, ότι ο αθλητής, εκτός από την κατάλληλη αθλητική προετοιμασία, επιβάλλεται και να ισορροπήσει ενεργειακά, μέσω της σωστής διατροφής και της επαρκούς ξεκούρασης. Γνωρίζετε όμως ποια είναι η συμβολή της Ομοιοπαθητικής στο σημαντικό αυτό κεφάλαιο που ονομάζεται Αθλητισμός ή και Πρωταθλητισμός;

Καταρχάς, η Ομοιοπαθητική Ιατρική παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της σωματικής υγείας του αθλητή. Όσον αφορά στους τραυματισμούς, τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα βοηθούν στη γρήγορη αντιμετώπιση των μυϊκών θλάσεων, μέσω της άμεσης απορρόφησης του αιματώματος και της αναγέννησης του κατεστραμμένου μυϊκού ιστού, με συνέπεια τη μείωση του πόνου και την πιο γρήγορη επανεισαγωγή του αθλητή στην προπόνηση. Επίσης, συμβάλουν στην αντιμετώπιση διαστρεμμάτων και ποικίλων άλλων τραυματισμών, καθώς και στην επιτάχυνση της συγκόλλησης των οστών έπειτα από κατάγματα. Επιπλέον, ο οργανισμός ενισχύεται συνολικά, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει λιγότερες λοιμώξεις και σωματικά προβλήματα π.χ. πονοκεφάλους, κοιλιακό άλγος κτλ, τα οποία μειώνουν την απόδοσή του και του στερούν πολύτιμο χρόνο από την προετοιμασία του. Οι γυναίκες αθλήτριες, μέσω της Ομοιοπαθητικής, ξεπερνούν γυναικολογικά προβλήματα που αφορούν στην έμμηνο ρύση, όπως είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες, η δυσμηνόρροια, η κατακράτηση υγρών, ο εκνευρισμός, οι μεταπτώσεις στη διάθεση κτλ, βελτιώνοντας κατ’αυτόν τον τρόπο την προετοιμασία τους και την απόδοσή τους στον αγώνα, τις δύσκολες αυτές ημέρες. Εν τέλει, σε αθλήματα όπου η συντήρηση ή η απώλεια βάρους κρίνεται απαραίτητη, η Ομοιοπαθητική βοηθά, μέσω της καλύτερης ρύθμισης του μεταβολισμού, στην επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.
Όλοι γνωρίζουμε όμως, ότι για την πραγματοποίηση των υψηλών στόχων στον Αθλητισμό, απαιτείται όχι μόνο υψηλό επίπεδο υγείας στη σωματική, αλλά και στην ψυχοδιανοητική σφαίρα. Η Ομοιοπαθητική αγωγή, ως ολιστική που είναι, ενισχύει τον αθλητή και σε αυτό το επίπεδο. Αρχικά, τον βοηθά να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, μειώνοντας έως και εξαλείφοντας εκδηλώσεις, όπως οι ταχυκαρδίες, το τρέμουλο, η συχνοουρία, οι διαρροϊκές κενώσεις, οι κρίσεις πανικού κτλ. Επίσης, τονώνει την αυτοπεποίθηση και ενισχύει την αυτοσυγκέντρωση, την κρίση και τη διαύγεια του αθλητή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει γενικά καλύτερη διαχείριση του αγώνα.
Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζετε, ότι τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι κυρίως φυτικής προέλευσης και δεν προκαλούν εθισμό ή παρενέργειες. Επίσης, επειδή δεν διαθέτουν τη χημική υπόσταση των κοινών φαρμάκων, αλλά απλά δονούν ενεργειακά τον οργανισμό, τα αποτελέσματα στα τεστ ντόπινγκ μετά τη λήψη τους προκύπτουν αρνητικά.
Η ενασχόληση με τον αθλητισμό απαιτεί μία σχετική δέσμευση και υποστήριξη, τόσο από τους γονείς, όσο και από το παιδί. Τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού για τα παιδιά δικαιολογούν τις οποιεσδήποτε θυσίες κάνετε. Εξάλλου, χρέος του κάθε γονέα είναι να στηρίζει ό,τι κάνει καλύτερο το παιδί του, πολύ περισσότερο όταν το ίδιο το παιδί το αγαπά και δίνεται με πάθος σε αυτό.

 

 

 

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: