Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα προέρχονται από ουσίες φυσικής προέλευσης (φυτικής, ορυκτής ή σπανίως ζωικής) και η παρασκευή καθώς και η κυκλοφορία τους είναι επίσημα κατοχυρωμένες, τόσο από την Ελληνική όσο και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η ομοιοπαθητική φαρμακογνωσία διδάσκεται επίσημα στο Πανεπιστήμιο (έδρα Φαρμακογνωσίας Φαρμακευτικής Aθηνών) και τα χαρακτηριστικά των φαρμάκων έχουν πλήρως περιγραφεί και ελεγχθεί μέσα από προσεκτικές μελέτες και αποδείξεις πάνω σε ανθρώπους.

Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα παρασκευάζονται από ειδικευμένους φαρμακοποιούς, μέσω μιας διαδικασίας διαδοχικών αραιώσεων και δονήσεων του αρχικού διαλύματος της συγκεκριμένης ουσίας. Όπως αντιλαμβάνεστε, η αναγκαία συγκέντρωση του φαρμάκου στον οργανισμό είναι απειροελάχιστη και κατ’επέκταση δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάποια παρενέργεια ή να προκαλέσει εθισμό, ανεξάρτητα από την χρονιότητα της πάθησης (οξεία ή χρόνια) ή την βαρύτητά της. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για οποιουδήποτε τύπου αλληλεπίδραση με τα συμβατικά φάρμακα.
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χορηγούνται με ασφάλεια σε όλες τις ηλικίες, από τους υπερήλικες μέχρι και τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, η χρήση της ομοιοπαθητικής στα παιδιά, όχι μόνο μετά την γέννησή τους, αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, μέσω της μητέρας.

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: