Πώς μπορείτε να προστατέψετε τα μάτια του παιδιού σας από τη χρήση οθονών;

  • Όταν αναγκαστικά το παιδί πρέπει να εκτεθεί στις οθόνες, προτιμήστε την έκθεση στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή αντί του κινητού και του τάμπλετ (όσο πιο κοντά βρίσκεται η οθόνη στα μάτια, τόσο πιο πιθανό είναι να προκαλέσει προβλήματα λ.χ. μυωπία).
  • Όταν το παιδί χρησιμοποιεί κινητό ή τάμπλετ συμβουλέψτε το να απομακρύνει κατά το δυνατό την οθόνη από τα μάτια του.
  • Καλό είναι το παιδί να μην υπερβαίνει τον ενδεδειγμένο ημερήσιο χρόνο χρήσης για την ηλικία του. Η χρήση οθόνης σε παιδιά 11-15 ετών δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τρεις ώρες ημερησίως, σε παιδιά 6-10 ετών τις δύο ώρες ημερησίως, σε παιδιά 2-5 ετών τη μία ώρα την ημέρα, ενώ η χρήση οθονών απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των δύο ετών.
  • Καλό είναι το παιδί να αποφεύγει τη χρήση της οθόνης για παρατεταμένη διάρκεια και να κάνει συχνά διαλείμματα. Όσον αφορά τα διαλείμματα υπάρχει σύσταση για εφαρμογή του γενικού κανόνα είκοσι / είκοσι / και δύο: για κάθε είκοσι λεπτά χρήσης κοντινής οθόνης συστήνονται είκοσι δευτερόλεπτα διαλείμματος, που το βλέμμα του παιδιού θα κοιτάει μακριά. Φροντίστε επίσης το παιδί να περνάει καθημερινά δύο ώρες τουλάχιστον εκτός σπιτιού, σε εξωτερικό χώρο.

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: