Όλος ο εσωτερικός κόσμος των παιδιών αντανακλάται στο χαμόγελό τους! Αυτός, αλλά και πολλοί άλλοι είναι οι λόγοι που τόσο η περιποίηση της στοματικής κοιλότητας, όσο και ο τακτικός οδοντιατρικός έλεγχος, πρέπει να ακολουθούνται με απόλυτη ακρίβεια. Τα μικρά μας αποκτούν μία σχετική αυτονομία στο να καθαρίσουν σωστά τη στοματική τους κοιλότητα μετά τα 6-7 έτη ζωής. Ο γονιός λοιπόν μέχρι την ηλικία αυτή, αλλά και η Παιδίατρος κατά τη διάρκεια των παιδιατρικών ελέγχων, είναι οι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της κατάστασης της στοματικής κοιλότητας του παιδιού.
Συνήθως σε παιδιά που δεν παρουσιάζουν εμφανή προβλήματα ή ενοχλήσεις, συνιστάται ο πρώτος οδοντιατρικός έλεγχος να γίνει κάποια στιγμή μετά την πρώτη δημοτικού, όταν τα παιδιά συνεργάζονται και καλύτερα με τον οδοντίατρο.
Η επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει όμως να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, εάν το παιδί παρουσιάζει ενοχλήσεις (πχ πόνο) ή/και εάν ο γονέας ή η Παιδίατρος διαπιστώσουν εμφανείς αλλοιώσεις στη στοματική κοιλότητα, ύπαρξη πλάκας ή τερηδόνας. Επίσης υποψήφια για έναν προληπτικό έλεγχο στον οδοντίατρο πριν την πρώτη δημοτικού είναι τα παιδιά των οποίων οι γονείς παρουσιάζουν μία ιδιαίτερα «άσχημη» ποιότητα δοντιών.

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: