“Πόσο απαραίτητο είναι άραγε το πρωινό γάλα; Μπορώ να το αντικαταστήσω με κάποιο άλλο ρόφημα ή τρόφιμο; Πρέπει οπωσδήποτε να περάσω σε ένα φυτικό γάλα;”

Ερώτηση πάρα πολύ συχνή στους παιδιατρικούς ελέγχους.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα.
Αρχικά, η λήψη φρέσκου γάλακτος για πρωινό δεν είναι απαραίτητη, αλλά αποτελεί απλά μία συνήθεια, που έχει εδραιωθεί στην κοινωνία μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ούτε η λήψη ενός φυτικού γάλακτος ή μάλλον πιο σωστά, ενός φυτικού ροφήματος στο πρωινό, είναι απαραίτητη.
Αυτό που έχει σημασία κατά το πρωινό γεύμα, έπειτα από την πολύωρη νηστεία του ύπνου, είναι η λήψη υγρών για την ενυδάτωση του οργανισμού, καθώς και η λήψη απλών και σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν τον οργανισμό με ενέργεια.
Το υγρό που θα χορηγήσετε δεν είναι υποχρεωτικό να είναι το …γάλα! Όπως σας προανέφερα, πρόκειται απλά για μία…συνήθεια. Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε παιδιά κάτω του έτους ζωής, ούτε σε παιδιά που θηλάζουν, όπου το μόνο γάλα που θα λαμβάνουν πρέπει να είναι το μητρικό.
Παρόλο που οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές, σας αναφέρω κάποιες πολύ εύκολες στην προετοιμασία, που προσφέρουν και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ένας φυσικός χυμός ή φρέσκα φρούτα στο μπλέντερ, αποτελούν μία άριστη ιδέα: προσφέρουν υγρά, μεταλλικά στοιχεία και απλά σάκχαρα. Αρκεί να προσθέσετε ένα κομμάτι ψωμί ή σπιτικό κέικ, για να συμπληρώσετε με τους σύνθετους υδατάνθρακες. Και βέβαια, για να απολαύσετε το χυμό σας, χρησιμοποιήστε μεταλλικά ή γενικά οικολογικά καλαμάκια (προστατεύω τη φύση από το πλαστικό!).

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: