Πολλές φορές οι Ομοιοπαθητικοί Ιατροί διαπιστώνουμε, ότι η ευαισθησία που παρουσιάζει ένας οργανισμός στο σωματικό επίπεδο συνυπάρχει με μία εσωτερική ευαισθησία και τρωτότητα. Δηλαδή, πολλοί άνθρωποι που εκδηλώνουν μία έντονη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ερεθίσματα, παρουσιάζουν ταυτόχρονα και μία ιδιαίτερα ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία. Πρόκειται για παιδιά και ενήλικες με την πιο αδύναμη και καταπονημένη κράση, που είναι και οι πιο ευάλωτοι στις ασθένειες, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.
Οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν ένα πλούσιο εσωτερικό κόσμο και καταφεύγουν συχνά στο δάκρυ ή το κλάμα για να εκφράσουν την απογοήτευση ή τη μελαγχολία τους. Προτιμούν να πνίξουν μέσα τους τα θέλω τους, παρά να δημιουργήσουν συγκρούσεις και να πληγώσουν τους ανθρώπους που αγαπούν. Το “όχι” γίνεται για αυτούς μία απαγορευμένη λέξη. Είναι ιδιαίτερα δεκτικοί στην ενέργεια των τριγύρω και εκλαμβάνουν άμεσα τη συναισθηματική φόρτισή τους ή το ιδιαίτερο κλίμα που μπορεί να επικρατεί σε μία ομάδα. Επίσης, οι ιδιαίτερα αυτοί ευαίσθητοι άνθρωποι παρουσιάζουν μεγάλη εμπάθεια και έντονο συμπάσχειν για τους συνανθρώπους τους. Ταυτίζονται τόσο έντονα με τον πόνο των άλλων που φτάνουν σε σημείο να αναλώνονται, να «αδειάζουν» και χρειάζονται πολύ χρόνο για να ξαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους και να ανακτήσουν την εσωτερική τους ισορροπία.
Η Ομοιοπαθητική αγωγή αποτελεί την ιδανική ενίσχυση σώματος και πνεύματος για αυτές τις ευαίσθητες ιδιοσυγκρασίες, οι οποίες συχνά νιώθουν ότι ξεπερνούν τα όριά τους. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, χωρίς να δημιουργούν εθισμό ή παρενέργειες, διαχέουν την ενέργειά τους σε όλα τα επίπεδα, ανάλογα και με τις προσωπικές ανάγκες του κάθε οργανισμού. Η Ομοιοπαθητική μπορεί να ενισχύσει τους προσωπικούς φραγμούς και να βοηθήσει τους ανθρώπους να μείνουν αρκετά συνδεδεμένοι με τον εαυτό τους, έτσι ώστε να μην απορροφούν σε υπέρμετρο βαθμό τον πόνο των άλλων. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση, μειώνει το στρες και δημιουργεί μια υγιή ψυχοσωματική ισορροπία, όπου οι προσωπικές ανάγκες και τα θέλω του ιδίου του ατόμου δεν μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, σε σχέση  με τις ανάγκες και τα θέλω των άλλων. Ο οργανισμός, μέσω της Ομοιοπαθητικής αγωγής, ενισχύεται συνολικά και ταυτόχρονα με τη βελτίωση των προβλημάτων σε σωματικό επίπεδο, οι άνθρωποι γίνονται λιγότερο ευάλωτοι, διατηρώντας εξ ολοκλήρου τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους.

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: