Το παιδί σου δε φταίει για την άσχημη μέρα που είχες, ούτε για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις  με το σύντροφό σου.
Το παιδί σου δε φταίει για τις απογοητεύσεις ή τις κακές στιγμές που βίωσες στη δουλειά σου.
Το παιδί σου δε φταίει που δεν αντιμετώπισες τον εαυτό σου με υπευθυνότητα και το ίδιο προέκυψε έπειτα από ένα σπασμένο προφυλακτικό ή επειδή δεν “έπιασε” το χάπι της επόμενης μέρας.
Το παιδί σου δε φταίει για τα τραύματα της παιδικής σου ηλικίας, τις λύπες, τους φόβους σου ή τη ραγισμένη σου καρδιά.
Ήρθε στη ζωή σου για να σε θεραπεύσει, να σε μάθει να αγαπάς με έναν τρόπο που ούτε καν φανταζόσουν ότι υπάρχει, να δώσει ένα νόημα στη ζωή σου, που ίσως πριν δεν είχες.
Για να μάθεις πως είσαι δυνατή και ανθεκτική. Για να μάθεις πώς είναι να αγωνίζεσαι κάθε μέρα για κάτι.
Είναι καθήκον μας να παρέχουμε στα παιδιά μας μία όμορφη και μαγική παιδική ηλικία, πλούσια σε φιλιά, αγκαλιές και μητρική παρουσία.
Θα κάνουμε λάθη στο δρόμο της μητρότητας. Θα πέσουμε πολλές φορές, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε και πώς να σηκωθούμε. Μαθαίνουμε τη μητρότητα μέρα με τη μέρα. Και δεν είναι εύκολο. Πρέπει να πολεμήσουμε την κούραση, τη λύπη, τους φόβους, τις αμφιβολίες.
Ας είμαστε μητέρες παρούσες κι ας τυλίξουμε τα παιδιά μας με αγάπη, ενασχόληση και σοφία. Η μητρότητα είναι το πιο δύσκολο έργο, που αφήνει τα αποτυπώματά του σε κάθε νέο δημιούργημα που ονομάζεται παιδί.
Στο μονοπάτι της ζωής το παιδί θα πορευτεί με τα ψίχουλα της αγάπης μας.
Γιατί η αγάπη είναι το μόνο, το μοναδικό που μένει..

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: