Με ουσιαστικό και βαθύτατο θέμα καταπιάστηκα σήμερα και μεγάλη η ευθύνη μου για τη σαφή ενημέρωσή σας.. Αμέτρητα τα emails που λαμβάνω καθημερινά και καταιγιστικές οι ερωτήσεις σας στο Ιατρείο σχετικά με τον εμβολιασμό. Γιατρέ πρέπει να εμβολιάσω το παιδί μου; Υπάρχουν υποχρεωτικά και προαιρετικά εμβόλια; Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες των εμβολίων; Τι μπορώ να κάνω για να ενισχύσω το ανοσοποιητικό του παιδιού μου, εάν τελικά αποφασίσω να μην το εμβολιάσω; Εσείς θα μας αναλάβετε ως Παιδίατρος, εάν τελικά αρνηθούμε το δρόμο του εμβολιασμού; Και τόσες μα τόσες πολλές ερωτήσεις που δεν χωρούν πια στο χαρτί..

Καταρχήν, υπάρχει η κατηγορία γονέων που είναι υπέρ του εμβολιασμού. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι υποστηρίζουν ότι τα εμβολιασμένα παιδιά είναι πιο υγιή και αρρωσταίνουν λιγότερο από τα μη εμβολιασμένα. Ότι τα εμβόλια μπορεί μεν να έχουν κάποιες παρενέργειες, αλλά είναι πολύ λιγότερο σημαντικές, σε σχέση με τις επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει η φυσική νόσηση από κάποιες σοβαρές ασθένειες. Ότι η άρνηση πολλών γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους έχει οδηγήσει στην επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν ήδη εξαλειφθεί, μέσω του καταλλήλου εμβολιασμού. Η συγκεκριμένη κατηγορία γονέων υποστηρίζει επίσης, ότι η ανοσία αγέλης παίζει σημαντικότατο ρόλο στην προστασία όλου του πληθυσμού και εξασφαλίζεται, όταν ένα σημαντικό ποσοστό πληθυσμού είναι εμβολιασμένο κατά μιας μεταδιδομένης λοίμωξης. Επίσης, οι γονείς αυτής της κατηγορίας πιστεύουν ακράδαντα ότι ο εμβολιασμός επιβάλλεται να ξεκινά στις μικρές και τρυφερές βρεφικές ηλικίες και όχι αργότερα, έτσι ώστε να ενισχύεται το ανώριμο ανοσοποιητικό του βρέφους. Υποστηρίζουν επίσης, ότι η καθυστέρηση της έναρξης του εμβολιασμού εκθέτει τον οργανισμό σε τεράστιο κίνδυνο, διότι το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ενισχύεται εγκαίρως.
Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, η κατηγορία γονέων που επιλέγει να μην εμβολιάσει τα παιδιά του. Πρόκειται για γονείς που υποστηρίζουν, ότι τα παιδιά τους αρρωσταίνουν πολύ λιγότερο σε σχέση με τα εμβολιασμένα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν πολλές φορές, χωρίς να είναι και απόλυτο, οι θερμοί υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού και της Ομοιοπαθητικής, όσοι είναι κατά της λήψης των χημικών φαρμάκων, καθώς και αυτοί που έχουν κατευθυνθεί προς τη χορτοφαγική διατροφή. Συνήθως πρόκειται για γονείς που έχουν συναντήσει στον περίγυρό τους κάποια σημαντική παρενέργεια από τους εμβολιασμούς, δυστυχώς έχοντας αντικρύσει πολλές φορές τις παρενέργειες αυτές και στα ίδια τα παιδιά τους. Ή απλά γονείς που υποστηρίζουν ότι ένας οργανισμός με ισχυρό ανοσοποιητικό δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και γι’αυτό προτείνουν τη φυσική νόσηση από τις ασθένειες και όχι τη χημική ανοσία των εμβολίων. Εδώ ανήκουν εν τέλει, όσοι πιστεύουν, ότι τα εμβόλια περιέχουν πληθώρα βλαβερών για τον οργανισμό ουσιών, με βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες συνέπειες, καθώς και ότι τα εμβόλια είναι υπεύθυνα σε μεγάλο βαθμό για το χαμηλό επίπεδο υγείας των σημερινών παιδιών και ενηλίκων, με τα αυτοάνοσα νοσήματα και τον αυτισμό να ανθούν.

Τα παραπάνω θα ήθελα να αποτελέσουν τροφή για σκέψη και αναζήτηση για τους περισσοτέρους από εσάς.. Παραμένω διαθέσιμη για να αναπτύξω από κοντά στον καθέναν σας, σε ήρεμο κλίμα στο Ιατρείο μου, τις απόψεις που επικρατούν ως προς τον εμβολιασμό και την καλύτερη υγεία των παιδιών σας. Καλό είναι να γνωρίζετε, ότι ο ρόλος μου ως Ιατρός είναι συμβουλευτικός και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να επιβάλλω στον κάθε γονέα να υιοθετήσει την μία ή την άλλη άποψη. Αυτόν τον κανόνα ακολουθώ όσον αφορά σε όλες τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι γονείς στο δύσβατο αυτό δρόμο της ωριμότητας των ιδίων και των παιδιών τους. Κατ επέκταση, στο Ιατρείο μου αναλαμβάνω την παιδιατρική και ομοιοπαθητική παρακολούθηση όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως εμβολιαστικής κάλυψης. Είμαι πεπεισμένη, ότι η συνεργασία μας θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία των παιδιών σας.

Ελπίδα μου είναι μόνο το καλύτερο αύριο των παιδιών μας.  

 

 

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: