Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) ή σπαστική κολίτιδα αποτελεί μία από τις πιο κοινές λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος. Παρόλο που πρόκειται για μία καλοήθη δυσλειτουργία, η οποία δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, τα συμπτώματά της δυσχεραίνουν έντονα την καθημερινότητα και παρεμβαίνουν στην κοινωνικότητα και τη γενικότερη ποιότητα ζωής του πάσχοντα.


Η διάγνωση τίθεται με βάση το ιστορικό, την κλινική εικόνα και εξ’ αποκλεισμού άλλων οργανικών παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος, κυρίως των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου. Τα ακριβή αίτια εμφάνισης του συνδρόμου δεν έχουν διασαφηνιστεί πλήρως. Παρόλο που ορισμένες τροφές ενοχοποιούνται, το στρες αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα πυροδότησης και αύξησης της έντασης των συμπτωμάτων. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η οικονομική κρίση που βιώνουμε οδηγεί το σημερινό άνθρωπο σε φρενήρεις ρυθμούς καθημερινότητας και αυξάνει την ανασφάλειά του για το μέλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι «ευαίσθητες» στο στρες και πιο επιρρεπείς ιδιοσυγκρασίες να εκδηλώνουν την εσωτερική πίεση μέσω σωματικών συμπτωμάτων, όπως πχ. του ΣΕΕ. Το κύριο σύμπτωμα είναι το κοιλιακό άλγος, το οποίο ποικίλει ως προς την ένταση και την εντόπιση. Το κοιλιακό άλγος συχνά συνυπάρχει με επεισόδια διαρροϊκών κενώσεων ή δυσκοιλιότητας και συνήθως υποχωρεί μετά την αφόδευση. Μπορεί να παρουσιαστεί επίσης αίσθημα ατελούς κένωσης, επιτακτικής αφόδευσης, δυσπεψία, κοιλιακή διάταση ή τυμπανισμός. Συχνά, στο ΣΕΕ συνυπάρχουν συμπτώματα με εντόπιση εκτός του γαστρεντερικού συστήματος (ημικρανίες, ταχυκαρδίες, εφιδρώσεις, κόπωση, μειωμένη ενεργητικότητα, διαταραχές του ύπνου κ.ά.), το οποίο επιβεβαιώνει ότι το σύνδρομο αποτελεί έκφραση μιας γενικότερης διαταραχής του οργανισμού.
Μέσω της χρήσης των Ομοιοπαθητικών φαρμάκων επιτυγχάνεται μόνιμη επίλυση των συμπτωμάτων του ΣΕΕ, με φυσικό τρόπο και χωρίς παρενέργειες. Η Ομοιοπαθητική είναι μια φυσική θεραπευτική μέθοδος, η οποία δρα μέσω της χορήγησης υπερ-αραιωμένων φυσικών διαλυμάτων που έχουν ως στόχο την ανοσοδιέγερση και ανοσοτροποποίηση της άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού. Δρα συνολικά και επιδρά σε βάθος σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης υπόστασης, βοηθώντας τον οργανισμό να ανακτήσει σταδιακά τις χαμένες του δυνάμεις, κάτι το οποίο μεταφράζεται όχι μόνο ως επίλυση των σωματικών ενοχλήσεων, αλλά και ως ψυχοδιανοητική υγεία και ευεξία. Η ανάκτηση της ισορροπίας του οργανισμού κρίνεται απαραίτητη στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, όπου η οικονομική κρίση έχει επιφέρει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης αξίας. Καλούμαστε καθημερινά να επαναπροσδιορίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες, αλλά κυρίως να εστιάσουμε την προσοχή μας στην καλύτερη διαχείριση των στρεσογόνων ερεθισμάτων. Mε τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής, το άγχος και η απαισιοδοξία δίνουν τη σκυτάλη στη δημιουργικότητα και τη θετική σκέψη. Τα εφόδια αυτά δεν είναι αναγκαία μόνο στη διεκπεραίωση της ατομικής καθημερινότητας, αλλά αποτελούν και απαραίτητα θεμέλια για τη δημιουργία μιας υγιούς ελληνικής κοινωνίας.

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: