Ο αμοιβαίος σεβασμός και η σωστή συνεργασία μεταξύ γονέων και Παιδιάτρου είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχή αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων που συναντώνται στην πορεία της ανάπτυξης του παιδιού.

Ο Παιδίατρος, ως επιστήμονας υγείας, πρέπει να ενημερώνεται από τους γονείς σχετικά με όλα τα γεγονότα που αφορούν την υγεία του παιδιού τους. Συχνά οι γονείς αποκρύπτουν κάποια πληροφορία, επειδή θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστούν αρνητικά ή να γίνουν αίτιοι να χαθεί πολύτιμος χρόνος από τον πολυαπασχολημένο Παιδίατρό τους. Ο Ιατρός γνωρίζει ότι κάθε περιστατικό χρειάζεται τον πολύτιμο χρόνο του και οι γονείς πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μαζί του. Επίσης, παρατηρήσεις ή πληροφορίες που φαντάζουν ασήμαντες στους γονείς, μπορεί να είναι καθοριστικές, έτσι ώστε να επιτευχθεί η σωστή διάγνωση. Αν, λόγου χάρη, σας έσπασε το θερμόμετρο και δεν μπορέσατε να πιστοποιήσετε την ακριβή θερμοκρασία ή λόγω συνθηκών, παραλείψατε μία δόση από την αγωγή που σας συνέστησε ο Ιατρός σας, απλά πείτε το! Επιπλέον, σημαντικό είναι, οι γονείς να ενημερώνουν τον Παιδίατρο στην περίπτωση που η αγωγή που χορήγησε ο ίδιος δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Εν τέλει, λάβετε υπόψη, ότι μια καλή σχέση στηριγμένη στην κοινή αντίληψη και το σεβασμό μεταξύ Παιδιάτρου και γονέα δίνει αρκετές φορές περιθώρια στο γιατρό να συμβουλεύει τους γονείς τηλεφωνικά, χωρίς να χρειάζεται να εξετάσει άμεσα το παιδί.

Μερικές συμβουλές με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον:

-Μην παραλείπετε συμπτώματα που σχετίζονται με την υγεία του παιδιού σας.

-Δώστε προτεραιότητα στις συμβουλές του Παιδιάτρου σας και αφήστε σε δεύτερη μοίρα αυτές της γειτόνισσας ή της φίλης σας.

-Δώστε τη δυνατότητα στο γιατρό σας να αποφασίσει χωρίς πίεση για την κατάλληλη αγωγή.

Συμπερασματικά, ο γιατρός είναι εκείνος που ασκεί την επιστήμη του και ο γονιός εκείνος που φροντίζει το παιδί του. Μπορεί λοιπόν ο γιατρός να είναι ο ειδικός, ο γονιός όμως είναι αυτός που γνωρίζει το παιδί του καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο καλή επικοινωνία, συνεργασία και εμπιστοσύνη, αφού κοινός τους στόχος είναι η καλή υγεία και η ανάπτυξη του παιδιού!

 

 

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: