1. Δεν απειλώ το παιδί μου, λέγοντάς του ότι αν δεν συμπεριφερθεί σωστά, ο Άγιος Βασίλης δεν θα του φέρει δώρο.
  2. Δεν υποχρεώνω το παιδί μου να καθίσει στα πόδια του Άγιου Βασίλη για να βγάλει μαζί του φωτογραφία.
  3. Δεν υποχρεώνω το παιδί μου να φιλήσει ή να αγκαλιάσει συγγενείς, εάν το ίδιο δεν το επιθυμεί. Το σώμα του είναι κάτι το ιερό και μόνο το ίδιο θα αποφασίσει σε ποιον και πότε θα το «δωρίσει».
  4. Τα παιχνίδια και τα χρώματα δεν έχουν φύλο. Δεν υπάρχουν παιχνίδια ή χρώματα μόνο για αγόρια ή για κορίτσια. Μην προωθείς στερεότυπα τα οποία δεν ανήκουν πλέον στη σύγχρονη κοινωνία.
  5. Λάβε υπόψιν τον καταναλωτισμό που επικρατεί, καθώς και το πόσο επιβλαβής είναι για τον πλανήτη μας. Μην υπερβάλλεις με τον αριθμό των δώρων που θα χαρίσεις στο παιδί σου.
  6. Θυμήσου ότι τα παιδιά έχουν περισσότερη ανάγκη για συμπαίκτες, παρά για παιχνίδια. Χαμήλωσε στο επίπεδό τους και συνόδεψέ τα στο μαγικό κόσμο του παιχνιδιού.
  7. Μην πιέζεις το παιδί σου να λάβει την ποσότητα τροφής που εσύ επιθυμείς. Σεβάσου το γούστο, τις επιθυμίες ή και την απέχθειά του για ορισμένες τροφές. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να του πεις: “μπορείς να φας όσο σου επιτρέπει το σώμα σου”.
  8. Μην υποχρεώνεις το παιδί σου να μοιραστεί πχ τα παιχνίδια του μαζί με τα άλλα παιδιά. Ούτε εσένα θα σου άρεσε να μοιράζεσαι το αμάξι ή το κινητό σου με κάποιον άλλον.
  9. Προσπάθησε να διατηρήσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητάς του. Να γνωρίζεις ότι τις γιορτινές ημέρες, με την επαφή με πολύ κόσμο και σε διαφορετικά για το ίδιο μέρη, καθώς και με την αλλαγή του προγράμματος του πχ στο ωράριο του ύπνου, μπορεί το παιδί σου να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ευερέθιστο. Δείξε κατανόηση και χάρισέ του απλόχερα την αγκαλιά και την αγάπη σου!

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: