Πολλοί είναι οι γονείς που έρχονται τις τελευταίες εβδομάδες στο Ιατρείο μου και παραπονούνται ότι το παιδί τους τον τελευταίο καιρό λαμβάνει μικρότερες ποσότητες τροφής. Αρχικά, αυτό οφείλεται στο ότι καθώς οδεύουμε προς την καλοκαιρινή περίοδο, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να κάνει λιγότερες καύσεις και κατ’επέκταση να χρειάζεται μικρότερη ποσότητα τροφής. Επίσης, οι μεταπτώσεις των κλιματολογικών συνθηκών που παρατηρούνται την άνοιξη και το φθινόπωρο έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της οξύτητας του στομάχου και την έξαρση των γαστρικών προβλημάτων, σε άτομα που παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία και προδιάθεση. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι συνήθως, τα παιδιά αυτά αδυνατούν να καθίσουν στο τραπέζι καθ’όλη τη διάρκεια του γεύματος και σηκώνονται συνεχώς, λαμβάνοντας σιγά σιγά μικρές ποσότητες φαγητού. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να αξιολογήσετε είναι το αν η άρνηση του παιδιού σας για το φαγητό οφείλεται στην προσπάθειά του να σας έχει.. “του χεριού του”, από τη στιγμή που διαισθάνεται και αντιλαμβάνεται την αγωνία σας για το αν το ίδιο τρέφεται κατάλληλα.

Πως πρέπει όμως ως γονείς να αντιμετωπίσετε τη διατροφική αυτή συμπεριφορά του παιδιού σας;

  • Αρχικά οπλιστείτε με υπομονή! Συνήθως είναι μία φάση που θα περάσει. Εξάλλου το παιδάκι σας δεν είναι ένα ρομπότ, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός και έχει κάθε δικαίωμα να παρουσιάζει φυσιολογικές διακυμάνσεις στην όρεξή του για κάποιο χρονικό διάστημα.
  • Μην πιέζετε το παιδί σας να φάει τις ποσότητες που εσείς επιθυμείτε, διότι εντείνετε τη νευρικότητά του, χωρίς να έχετε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Κρατήστε γενικά μια συγκαταβατική στάση. Η στάση σας αυτή θα βοηθήσει να ξεδιαλύνει τα πράγματα ως προς το αίτιο της διατροφικής συμπεριφοράς του παιδιού σας. Επίσης, θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει μια υγιή σχέση με το φαγητό, από τη στιγμή που θα καταλάβει ότι πρέπει να τρώει μόνο όταν πεινάει και να λαμβάνει την ποσότητα που χρειάζεται για να χορτάσει.
  • Σε περίπτωση που το παιδί σας παρουσιάζει μειωμένη όρεξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμβουλευτείτε την Παιδίατρο & Ομοιοπαθητικό σας.

Να γνωρίζετε πως η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας, σε περίπτωση που η διατροφική συμπεριφορά του οφείλεται σε κοιλιακό άλγος ή… στα καπρίτσια του! Φορτίζοντας τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια τον βοηθά, ώστε να ανακτήσει τη χαμένη ισορροπία του, να υφεθούν τα γαστρεντερικά προβλήματα και το παιδάκι σας να γίνει κάπως πιο συγκαταβατικό. Χωρίς εθισμό ή παρενέργειες από τη χρήση των Ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ο αγνός οργανισμός του παιδιού ανταποκρίνεται εντυπωσιακά!

 

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: