Το θεραπευτικό φάσμα της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής είναι ευρύτατο. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, βοηθά αποτελεσματικά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Έχει βέβαια και αυτή τα όριά της, δεν αποτελεί δηλαδή πανάκεια για κάθε νόσο. Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που η χειρουργική παρέμβαση κρίνεται αναγκαία. Ακόμα και στην περίπτωση αυτή βέβαια, πριν και μετά από μια χειρουργική επέμβαση, μπορούν να χορηγηθούν ομοιοπαθητικά φάρμακα που βοηθούν στη μείωση της αιμορραγίας και του πόνου, καθώς και στη γρήγορη μετεγχειρητική αναπλήρωση.

Από την άλλη, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά πολλές νοσολογικές καταστάσεις, είτε σωματικές, είτε ψυχοδιανοητικές, τόσο χρόνιας όσο και οξείας μορφής. Η ομοιοπαθητική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε σωματικές ασθένειες, όπως διαταραχές ύπνου, ημικρανίες ή κάθε τύπου κεφαλαλγίες, αλλεργικά προβλήματα (ρινίτιδες, δερματίτιδες, αλλεργικό άσθμα κ.λπ.), αρθριτικά και ρευματικά, πνευμονολογικά (βρογχικό άσθμα ή ευπάθεια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος), παθήσεις του γαστρεντερικού (γαστρίτιδα, δυσκοιλιότητα, διάρροια, έμετοι, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τυμπανισμός, κ.λπ), δερματολογικά (ακμή, εκζέματα, ψωρίαση κ.λπ.) και γυναικολογικά προβλήματα (λειτουργικές ανωμαλίες της εμμήνου ροής, δυσμηνόρροια, πολυκυστικές ωοθήκες, κλιμακτηριακά προβλήματα, προβλήματα εγκυμοσύνης κ.λπ.). Επίσης, η συνεισφορά της Ομοιοπαθητικής είναι εντυπωσιακή όσον αφορά στον ψυχολογικό τομέα. Απαλύνει το άγχος και το θυμό, τη θλίψη και το πένθος. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση του ατόμου και του δίνει την απαραίτητη θετική ενέργεια για να διεκπεραιώσει την καθημερινότητά του. Αγχώδεις εκδηλώσεις, φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη θεραπεύονται με επιτυχία έπειτα από τη λήψη του κατάλληλου ομοιοπαθητικού φαρμάκου.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η χρήση της Ομοιοπαθητικής στα παιδιά, τα οποία ανταποκρίνονται εντυπωσιακά, ως παρθένοι οργανισμοί που είναι. Υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του αναπνευστικού (ωτίτιδες, ιγμορίτιδες, λαρυγγίτιδες, άσθμα κτλ), φαρυγγίτιδες, νυχτερινή ενούρηση, έκζεμα και δερματοπάθειες κάθε τύπου, κολικοί, παλινδρόμηση, διαταραχές ύπνου και αλλεργικά προβλήματα (αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα κτλ), είναι ορισμένες από τις πολυάριθμες σωματικές εκδηλώσεις που επιδέχονται λύση με την ομοιοπαθητική αγωγή. Εν τέλει, ας μην ξεχνάμε τη συνεισφορά της Ομοιοπαθητικής και στον ψυχοδιανοητικό τομέα για τα παιδιά, όπως πχ στην αντιμετώπιση τικ, φοβιών, άγχους, έλλειψης αυτοπεποίθησης, υπερκινητικότητας και διάσπασης προσοχής.

    © Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

    Άμεση επικοινωνία        6981 080369

    Τελευταία ανάρτηση: