Το πρώτο διάστημα μετά τη γέννα του μωρού, θα χρειαστείτε μεγάλα αποθέματα σε πάνες! Η επιλογή της σωστής πάνας είναι πολύ σημαντική, γιατί θα συντροφεύσει το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού σας για τουλάχιστον δυο χρόνια. Το μικρό σας, τους πρώτους μήνες, τρέφεται αποκλειστικά με γάλα, με αποτέλεσμα τα κόπρανά του να έχουν «κρεμώδη» υφή. Άρα, έχει ανάγκη από την πάνα με την καλύτερη δυνατή απορροφητικότητα και εφαρμογή, για να το προστατεύει από την υγρασία και να διατηρεί το δερματάκι του στεγνό, λείο και απαλό, χωρίς ερεθισμούς. Η πάνα του πρέπει πάντα να συμβαδίζει με το στάδιο ανάπτυξής του, ενώ πρέπει να διαλέξετε το σωστό μέγεθος πάνας, ανάλογα με το βάρος του μωρού. Το σωστό μέγεθος της πάνας σε κάθε περίπτωση είναι αυτό στο οποίο τα κιλά του μωρού βρίσκονται κάπου στη μέση του εύρους κιλών που αναγράφονται στη συσκευασία της πάνας.

Πώς αλλάζετε πάνα στο μωρό σας;
-Αφού ανοίξετε τη λερωμένη πάνα, την αφήνετε για λίγο στη θέση της – τα αγοράκια έχουν τη συνήθεια να ουρούν μόλις νιώσουν δροσερό αέρα στο δερματάκι τους. Κρατώντας το μωρό απαλά από τους αστραγάλους, το ανασηκώνετε ελαφρώς και, χρησιμοποιώντας την λερωμένη πάνα, σκουπίζετε τα υπολείμματα των ακαθαρσιών. Στη συνέχεια διπλώστε την πάνα με την λερωμένη επιφάνεια της προς τα μέσα. Αφού καθαρίσετε σχολαστικά το μωράκι σας, είτε με χλιαρό νερό και σαπούνι, είτε με μωρομάντηλα, το κορμάκι του είναι πανέτοιμο να δεχτεί την καθαρή, στεγνή πάνα. Μην ξεχνάτε ότι ο καθαρισμός της γεννητικής περιοχής γίνεται πάντα από εμπρός προς τα πίσω. Μπορείτε, σε περίπτωση ερυθρότητας , να απλώσετε λίγη προστατευτική κρέμα στη γεννητική περιοχή προτού φορέσετε στο μωράκι σας την καθαρή πάνα.

-Αφού επιλέξετε τo σωστό μέγεθος πάνας για το μωρό, την ανοίγετε και κρατώντας το από τους αστραγάλους το ανασηκώνετε ελαφρώς και την τοποθετείτε κάτω από τον ποπό του, έτσι ώστε οι επανακολλούμενες ταινίες να βρίσκονται δεξιά και αριστερά από τη μεσούλα του.

-Ανασηκώνετε την μπροστινή πλευρά της πάνας ανάμεσα στα ποδαράκια του και τη στερεώνετε στις άκρες με τα ειδικά ενσωματωμένα αυτοκόλλητα. Αν το μικρό σας είναι αγοράκι, δεν ξεχνάτε κάθε φορά που το αλλάζετε, να τοποθετείτε το πουλάκι του προς τα κάτω, έτσι ώστε να αποφύγετε τις διαρροές. Προσοχή στην εφαρμογή της πάνας, να μην είναι πολύ χαλαρή, αλλά ούτε και πολύ στενή, ώστε να «κόβει» και να αφήνει σημάδια στο σωματάκι του μικρού σας.

-Το μωρό μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθεί με τη διαδικασία αλλαγής πάνας. Το βοηθάμε λοιπόν σε αυτό. Την ώρα που το αλλάζουμε του μιλάμε για τα μέρη του σώματός του και του εξηγούμε τι κάνουμε, του γελάμε, το γαργαλάμε, του τραγουδάμε, ή του αποσπούμε την προσοχή με ένα μουσικό παιχνίδι ή με μια κουδουνίστρα! Έτσι, όλη διαδικασία θα γίνει πιο διασκεδαστική και απολαυστική. Την επόμενη φορά που θα πρέπει να το αλλάξετε, του κάνετε ένα σύντομο μασάζ. Μην δυσανασχετείτε καθώς αλλάζετε πάνα ή κάνετε μορφασμούς για την οσμή. Είναι μια από τις στιγμές που έχετε τη δυνατότητα να βρίσκεστε κοντά στο μικρό σας! Όταν το μωρό σας είναι έτοιμο και καθαρό, ας τελειώσετε τη διαδικασία με ένα γλυκό φιλάκι!

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: