Το μωρό σας τους πρώτους μήνες σας φαίνεται μικρό και εύθραυστο, γι’αυτό και διστάζετε να το πάρετε στα χέρια σας, φοβούμενοι μήπως το τραυματίσετε κατά λάθος. Ωστόσο, τα μωρά είναι πιο ανθεκτικά απ’όσο δείχνουν και αν το πιάνετε απαλά και φροντίζετε να στηρίζετε καλά με το χέρι σας το κεφάλι και τον αυχένα του, να είσαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να του προκαλέσει καμία δυσφορία. Το αντίθετο μάλιστα, το μωράκι σας θα σας δείξει έμπρακτα πόσο απολαμβάνει το τρυφερό άγγιγμα και τη ζεστή αγκαλιά σας, ηρεμώντας με τη μυρωδιά του δέρματός σας και τον ήχο της φωνής σας. Να θυμάστε, ότι δεν του αρέσουν οι απότομες κινήσεις, γι’αυτό, φροντίζετε να το μετακινείτε απαλά και προσεκτικά. Επίσης, όσο αγχωμένοι κι αν είστε, προσπαθείτε να κρατάτε το μωράκι σας με αποφασιστικότητα ώστε να αισθάνεται ασφάλεια.

Μια καλή στάση για να το ηρεμείτε ή να το μεταφέρετε όταν κοιμάται είναι να το γέρνετε πάνω στον ώμο σας, κρατώντας το κορμάκι του όρθιο και το κεφαλάκι του ακουμπισμένο πάνω σας. Στηρίζετε τον αυχένα του με το ένα χέρι και την πλατούλα του με το άλλο.
‘Οταν έχετε το μωρό στην αγκαλιά σας ακουμπάτε το κεφαλάκι του λίγο πιο πάνω από την καμπύλη του ενός χεριού σας, στηρίζετε το κορμάκι του στο κάτω μέρος του χεριού σας και ακουμπάτε το άλλο χέρι σας στον ποπό του. Κρατάτε το μωρό σας έτσι ώστε το κεφάλι του να βρίσκεται λίγο ψηλότερα από τον ποπό του. Αν το μωρό σας είναι πιο ήρεμο όταν το έχετε αγκαλιά, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε για ένα διάστημα ένα μάρσιπο, ώστε να είστε σε άμεση επαφή μαζί του ακόμα κι αν ασχολείστε με κάτι άλλο.

© Copyright 2017 Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου - by Good-Morning

Άμεση επικοινωνία        6981 080369

Τελευταία ανάρτηση: